Start » Ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård

Det finns många bra skäl att välja ekologisk hudvård. Inte bara att det är mer hudvänligt, hållbart och miljövänligt, oftast innehåller de också  mer näringsrika, aktiva ämnen som kan hjälpa till att förbättra hudens struktur och fuktnivå. Det handlar om att använda produkter som är tillverkade av naturliga, ekologiska råvaror och som inte innehåller skadliga kemikalier eller tillsatser. Så är du ute efter en ny hudvårdsrutin som är bra för både dig och miljön är ekologisk hudvård ditt bästa val. 

För inte så många år sedan var det ganska svårt att hitta bra varumärken för ekologisk hudvård. Men intresset har ökat enormt och utbudet likaså. Idag finns det många varumärken att välja på och det finns något i alla prisklasser.

Här listar vi de märken som finns på marknaden idag och har ett ekologiskt sortiment inom hudvård. Lite längre ner hittar ni även några produkter som under året har hittats på många topplistor. 

Varumärken som har ett sortiment av ekologisk hudvård

Det är lyxigt att det finns så många ekologiska märken att välja mellan när det kommer till hudvård idag. Det bästa är ju om man hittar sin favorit hos någon av de svenska tillverkarna för att kunna stötta lokala varumärken. I Sverige är vi bra på ekologiska och naturliga produkter och det finns en del varumärken att välja på. Här nedan hittar du alternativ av svensk ekologisk hudvård

Alternativ på svensk ekologisk hudvård:

MARIA ÅKERBERG

Maria Åkerberg är ett svenskt varumärke som tillverkar hudvårdsprodukter av hög kvalitet. Deras produkter tillverkas av Dermanord och är en ekologisk serie som endast använder ekologiskt odlade vegetabiliska oljor. Deras produktkoncept bygger på Aromaterapi och Fytoterapi, vilket innebär att de använder växternas inneboende kraft för att ge huden den bästa vården. Alla färger och dofter i Maria Åkerbergs produkter kommer från eteriska oljor och växtextrakt.

Prisklass:

Populär produkt från sortimentet:

Här kan du köpa Maria Åkerberg

ESTELLE AND THILD

Estelle & Thild är ett svenskt varumärke som säljer hudvårdsprodukter baserade på rena bioaktiva ingredienser som är både effektiva och vårdande för huden. Alla produkterna är ekologiskt certifierade av EcoCert. 

CARE OF GERD

C/o Gerd är ett svenskt hudvårdsmärke som har sin egen fabrik i Jokkmokk, Lappland. Produkterna innehåller aktiva substanser från vilda örter och bär som plockas i Lapplands djupa skogar och på myrar.

MOONSUN ORGANIC

Moonsun Organic of Sweden är ett svenskt prisbelönt varumärke som tillverkar holistiska unisex hudvårdsprodukter i Stockholm. Deras produkter är fyllda med aromterapi för att ge maximal effekt på huden.

DR SANNAS

Dr Sannas är ett svenskt varumärke som erbjuder helt växtbaserade produkter. Produkterna innehåller alltid de allra finaste ekologiska och vildplockade ingredienserna från naturen. 

Fler populära märken med sortiment av ekologisk hudvård:

NEAL’S YARD REMEDIES

Neal’s Yard Remedies är ett brittiskt varumärke som tillverkar naturlig och ekologisk hudvård av hög kvalitet. Deras produkter är speciellt utformade för att ge huden den bästa vården och hjälpa till att bevara dess naturliga balans. Neal’s Yard Remedies är  känt för att använda naturliga doftämnen i sina produkter, vilket gör att de är lämpliga för personer med känslig hud eller allergier.

Prisklass:

Populär produkt från sortimentet:

Här kan du köpa Neal’s yard remedies:

DR HAUSCHKA

Dr Hauschka ses som pionjär inom naturlig hudvård och är ett varumärke som har utvecklat naturprodukter för hudvård sedan 1935. Deras produkter är 100% naturliga och kombinerar essentiella oljor med extrakt från läkeväxter för att ge huden en effektiv vård. Dr Hauschka har också utökat sitt sortiment med medicinska hudvårdsprodukter – Dr Hauschka Med – som är speciellt utformade för att lösa olika hudproblem.

MADARA

Madara cosmetics är ett ekologiskt märke från Lettland. Produkterna är tillverkade av naturliga och ekologiska ingredienser med många örter och växter från de baltiska länderna. 

JUICE BEAUTY

Juice Beauty är en ekologisk hudvårdsserie från USA. Firming Stem Cellular-serien innehåller en kombination av unikt patenterad stamcellsteknologi, C-vitamin och vindruvsfröolja. Dessutom innehåller produkterna AHA-syror från äpple, vindruva och citron. 

PATYKA

Patyka är ett varumärke som har en lång historia av att tillverka naturliga och ekologiska skönhetsprodukter. 2002 blev de det första märket i världen att bli certifierat av det ekologiska organet Ecocert, och sedan dess har de fortsatt att arbeta med att utveckla produkter som levererar effekt och resultat.

BYBI BEAUTY

Bybi Beauty är ett brittiskt hudvårdsmärke med ett sortiment av naturliga och veganvänliga produkter. De beskriver sig själva som ett hudvårdsmärke som skapar rena produkter som fungerar och som gör det bästa för din hud.

WHAMISA

Whamisa är ett koreanskt varumärke och är pionjärer inom fermenteringsteknologi inom hudvård och har utvecklat sin egen signatur-fermenteringsprocess. Produkterna är vattenfria, vilket gör att de håller längre samt att man bättre kan lägga lager på lager av produkter. Produkterna har Europeiskt BDIH naturkosmetikscertifikat.

KORA ORGANICS

KORA Organics är ett högkvalitativt hudvårdsmärke från Australien. Deras speciella ingrediens “Noni” kommer från nonifrukt som är en superfrukt som används för att hela och läka kroppen både på insidan och utsidan.

EVOLVE

Evolve Organic Beauty är ett varumärke från England som säljer handgjorda ekologiska hudvårdsprodukter. De tillverkas i små batcher i en verkstad utanför Hertfordshire för att garantera färskheten och effektiviteten i produkterna.

WELEDA

Weleda är ett varumärke från Schweiz och är en av världens ledande producenter av certifierat naturlig hudvård. Weleda har en unik kompetens sedan 100 år tillbaka på naturliga ingredienser och använder noga utvalda naturliga ingredienser från egna odlingar. 

THE ORGANIC PHARMACY

The Organic Pharmacy erbjuder hudvård av ekologiska ingredienser från växtriket. Produkterna är framställda och formulerade i det egna laboratoriet i London med stor expertis inom homeopati och kosmetik.

NUXE

NUXE är ett fransk varumärke som är en pionjär inom naturlig hudvård. Deras produkter är utvecklade och tillverkade i Frankrike med hög farmaceutisk kvalitetsstandard. NUXE erbjuder hudvårdsprodukter och dofter som kombinerar naturens styrka med vetenskapens effektivitet, samtidigt som de ger en sinnlig upplevelse.

Ekologisk hudvård 2023 – Här är 5 produkter som finns med på topplistorna:

1. Nuxe Bio Organic Dry Oil Huile Prodigieuse – En ekologisk torrolja som ger näring och vård åt huden samt ger en mjuk och glansig finish.

  • Torrolja som skyddar och reparerar
  • Återfuktar och ger lyster
  • Innehåller ekologisk plommonolja och sesamolja

NUXE Huile Prodigieuse Neroli Dry Oil är rik på naturliga oljor, inklusive mandelolja, jojobaolja och nyponolja och ger huden fukt och näring samt hjälper till att återställa dess naturliga balans. Produkten innehåller också eteriska oljor av neroli, mandarin och jasmin, som ger en frisk och lyxig doft samt har lugnande och avslappnande egenskaper.

Den här oljan passar perfekt för den som vill ge sin hud en extra dos av näring och vård. Den är lämplig för alla hudtyper och kan användas över hela kroppen, inklusive ansikte, hår och naglar. En olja alla bör unna sig att ha hemma i badrumsskåpet helt enkelt.

2. Weleda Pomegranate Firming Face Serum – Ett ekologiskt ansiktsserum som hjälper till att strama upp huden och ge en jämnare hudton

  • Återfuktar intensivt
  • Motverkar ålderstecken
  • Rik på antioxidanter
  • Prisvärd!

Weleda Pomegranate Firming Face Serum är en unik hudvårdsprodukt som är speciellt framtagen för att ge huden ett fylligare, fastare och mer tonat resultat. Det är en ansiktsolja som innehåller granatäppleekstrakt, en rik källa till antioxidantier, samt naturliga oljor som återfuktar huden.

Du kan applicera ett fåtal droppar på ansiktet och halsen efter rengöring. Serumet är lätt att absorbera och ger huden en mjuk och smidig känsla.

En av de största fördelarna med Weleda Pomegranate Firming Face Serum är att det hjälper till att stärka hudens struktur och elasticitet. Detta kan ge huden en mer tonad och fastare look och hjälpa till att minimera tecken på åldrande. Serumet hjälper också till att skydda huden mot skadliga miljöfaktorer genom att tillhandahålla starkt skydd mot fria radikaler.

3. Dr. Hauschka Regenerating Neck and Décolleté Cream – En ekologisk hals- och décolletagekräm som hjälper till att återfukta och strama upp huden.

  • Ger snabbt en uppstramad känsla
  • Väldigt noga utvalda ingredienser 
  • Lätt att använda och absorberar snabbt

Dr. Hauschka Regenerating Neck and Décolleté Cream är en hudvårdsprodukt som är speciellt utformad för att återfukta och stärka huden på halsen och dekolletagen. Den är formulerad med naturliga ingredienser som har en återfuktande och föryngrande effekt på huden.

Cremen innehåller en kombination av oljor och extrakt från växter som hjälper till att återfukta huden och ge den en mjuk och smidig känsla. Den innehåller också biodynamiskt odlad ringblomma och svartkindade kornblomma, vilket hjälper till att stärka hudens struktur och elasticitet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *