Start » Ekologisk mascara

Ekologisk mascara

Att välja en ekologisk mascara kan vara ett utmärkt val för dig som vill undvika onödiga kemikalier och skonsamt ta hand om din hud och dina ögon. Här nedanför kan du läsa om fördelarna med en ekologisk mascara, om våra favoritprodukter och du får även en guide i hur du applicerar mascaran för ett perfekt resultat.

Fördelarna med en ekologisk mascara

Ekologiska mascaror innehåller ingredienser från naturliga och organiska källor, vilket minimerar risken för hudirritationer, allergier och andra skador. De är ofta fria från skadliga kemikalier som petroleumderivat, bly och formaldehyd, som kan orsaka hudirritationer och andra hälsoproblem. Dessutom innehåller ekologiska mascaror ofta näringsrika ingredienser som vårdar och stärker dina ögonfransar. Har du känsliga ögon eller brukar få trötta och torra ögon under dagen? Testa en naturlig mascara och se om du känner skillnad!

Ekologisk mascara – Topplistan 2023

ILIA BeautyLimitless Lash Mascara

Limitless Lash Mascara har en rengörande och smulfri formula som lyfter, förlänger och ger volym till fransarna. Med naturliga vaxer och vårdande ingredienser som sheasmör och arginin, håller den fransarna böjda hela dagen och ger ett fylligt resultat.

RMS Beauty – Straight up volumizing peptide mascara

Straight up volumizing peptide mascara har en ren och långvarig formula som ger dina fransar både volym och lyft i upp till 12 timmar. Med en potent blandning av naturliga ingredienser, inklusive peptider som revitaliserar fransarna, ger mascaran ett fylligt och definierat utseende samtidigt som RMS patenterade tri-locking system ser till att den sitter på plats utan att smula eller färga av sig.

Estelle & Thild – BioMineral Long Lash Mascara

BioMineral Long Lash Mascara ger dina fransar en rik svart färg och förlänger dem samtidigt som den separerar stråna för en klumpfri look. Med en närande formula av Karnaubavax, Acaciagummi och Sheasmör stärker och vårdar mascaran dina fransar samtidigt som den torkar snabbt och ger en definierad och intensiv look som håller länge.

Dr Hauschka – Volume Mascara

Volume Mascara ger ögonfransarna en energisk och volymgivande effekt genom sin unika kombination av mineralpigment och extrakt från läkeväxter. Mascaran innehåller siden- och kandelillavax som omsluter varje frans och ger en naturlig volym och näring.

Lily Lolo – Big Lash Mascara

Big Lash Mascara ger dig längre och fylligare fransar som håller hela dagen, tack vare dess avancerade naturliga formula och unika fylliga applikationsborste som separerar och täcker varje strå individuellt.

Vanliga ämnen i ekologisk mascara

Det finns oftast en rad av bra ingredienser i en ekologisk mascara som är skonsamma för ögonen. Man vill ju hellre att en produkt i ansiktet vårdar och bygger upp snarare än bryter ner och irriterar. Ingredienser som är vanliga på innehållslistan och som är värda att hålla utkik efter är:

Bivax – bidrar till att mjukgöra och återfukta dina ögonfransar samtidigt som den ger en naturlig glans.

Sheasmör – är rik på vitamin A och E och som hjälper till att stärka och vårda ögonfransarna.

Mineralpigment – ger en intensiv och hållbar färg. Dessa pigment är utvunna ur mineraler istället för kemikalier, vilket gör dem skonsamma för både dina ögon och miljön.

Vissa ekologiska mascaror innehåller också växtbaserade ingredienser, såsom grönt te eller aloe vera, som är kända för sina lugnande och vårdande egenskaper.

Guide: Så applicerar du mascara för långa och fylliga fransar

  1. Börja med att böja ögonfransarna med en ögonfransböjare.
  2. Applicera sedan mascara från roten till spetsen av ögonfransarna. Använd en zick-zack-rörelse för att separera fransarna och få dem att se fylligare ut.
  3. Låt mascara torka i 30-60 sekunder, innan du applicerar ett andra lager.
  4. Upprepa stegen tills du uppnår önskad längd och fyllighet.
  5. Avsluta med att borsta igenom ögonfransarna med en ren ögonfransborste för att separera fransarna och undvika klumpar.

Hur länge håller en öppnad mascara?

Hållbarhetstiden för en mascara kan variera beroende på märke och tillverkare, men generellt rekommenderas det att en öppnad mascara används inom 3-6 månader för att undvika eventuell bakterietillväxt och säkerställa att den fungerar optimalt.